Ermenistan'a "kamikaze" darbesi

Düzenleyen:
Ermenistan'a "kamikaze" darbesi

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan’ın, Ermeni hedeflerini İsrail’in insansız hava araçlarıyla vurduğu ortaya çıktı

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklardaki Ermeni askeri hedeflerini son teknoloji ürünü “Kamikaze” insansız hava araçlarıyla (İHA) vurduğu iddia edildi. Washington Post gazetesi, çatışma alanlarından gelen görüntülerden yola çıkarak, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ sınırındaki Ermeni hedeflerine karşı, “Kamikaze” olarak adlandırılan İsrail yapımı IAI Harop insansız hava araçlarını kullandığını yazdı. Jerusalem Post gazetesi de, İsrail ve Azerbaycan’ın yüksek sesle dile getirmemelerine rağmen aralarında çok yakın bir askeri işbirliği olduğunu iddia etti. Gazete, İsrail’in Azerbaycan’a sattığı silahlar arasında kamikazelerin de bulunduğunu kaydetti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, önceki gün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan’ın yüksek teknolojili silahlar kullandığını söylemişti. Karabağ halkının savaş istemediğini, bağımsızlık mücadelesi verdiğini iddia eden Sarkisyan, “Ermenistan görüşmelerin devam etmesinden yana. Ancak Bakü buna yanaşmıyor. Azerbaycan, modern silahlarının olduğunu gösterdi. Fakat netice, modern silahlarla alınmıyor. Güç ve yaptırım ayrı bir şeydir” demişti.
ERMENİLER YİNE SALDIRDI
Bu arada Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın ateşkesi dün de ihlal ettiğini açıkladı. Azerbaycan mevzilerine havan mermileri ve ağır makineli tüfekler kullanarak gün içinde 119 defa ateş açıldı. Bakanlık, “Buna karşılık Ermeni mevkilerine 125 defa ateş açtık” dedi. Ermeniler dün ayrıca yaralı sivilleri tahliye eden bir askeri ambulansı hedef aldı. Ağdere-Göranboy yakınlarında düzenlenen saldırıda ambulans zarar görürken yaralanan olmadı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...