Rusya iddiasına Ankara'dan yalanlama

Düzenleyen:
Rusya iddiasına Ankara'dan yalanlama

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yakın zamanda Türkiye'ye geleceğine dair iddiaya Ankara'dan yalanlama geldi. Dışişleri kaynakları, böyle bir ziyaretin gündemde olmadığını belirtti.

Aydınlık Gazetesi'nin iddiasına göre, Lavrov'un Türkiye'ye geleceğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklar, ziyaret için kesin tarih vermemişti. Haberde, Lavrov'un ziyaretinde başta güvenlik ve ekonomi olmak üzere bir dizi konu ele alınacağı belirtilmişti. Ziyaretin ayrıntıları konusundaki çalışmaların sürdüğü bildirilmişti.

24 Kasım 2015'te Suriye sınırındaki Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında diplomatik kriz yaşandı. İlişkileri kopma noktasına getiren olaydan 4 buçuk ay sonra Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov'un önümüzdeki günlerde Ankara'ya geleceği iddia edildi. Lavrov'un son Türkiye ziyareti, 24 Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle iptal edilmişti.

RUS ASKERİ HEYETİNDEN ZİYARET

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Mart ayında ilk kez Rusya'dan bir askeri heyet Türkiye'ye gelmişti. Heyet, AGİT değerlendirmesi kapsamında İzmir'in foça ilçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret etmişti. Rus askeri heyetinin ziyaretini değerlendiren Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Ne Rusya Türkiye'yi gözden çıkarır ne de Türkiye Rusya'yı gözden çıkarır. Uzun yıllar birbirleriyle yakın komşuluk ilişkisi olan, rekabet ilişkisi olan ama birçok alanda işbirliği halinde olan iki ülke, ekonomik alanda işbirliği olan iki ülke öyle çok kolay herhangi bir krizi bahane ederek ilişkilerini ortadan kaldırmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...