'Tamamıyla açık ve şeffaf olmak istiyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Tamamıyla açık ve şeffaf olmak istiyorum'

DÜNYA Haberleri  / AA

Panama belgeleri kapsamında yaptığı açıklamalarla tepki çeken İngiltere Başbakanı Cameron, "Vergi beyannameme giden bilgileri paylaşacağım.Tamamıyla açık ve şeffaf olmak istiyorum. Bunu yapan ilk başbakan olacağım" dedi.

Panama belgeleri kapsamında yaptığı açıklamalarla tepki çeken İngiltere Başbakanı David Cameron, "Vergi beyannameme giden bilgileri daha sonra paylaşacağım. Sadece bu yıl için olanları değil, geçen yılları da paylaşacağım çünkü bu konuda tamamıyla açık ve şeffaf olmak istiyorum" dedi.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11,5 milyon belgenin sızdırılmasının ardından, babasının off-shore şirketiyle ilişkileri gündeme gelen Cameron, hafta başında, babasının kurduğu off-shore fonunda hisse sahibi olup olmadığı sorularına olumsuz yanıt verirken, önceki gün ise fonda eşiyle birlikte hisse sahibi olduklarını ve paylarını 2010 yılında 30 bin sterline sattıklarını ifade etti.

Lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin başkent Londra'da düzenlenen Bahar Forumu'nda bugün yaptığı konuşmada Cameron, İngiltere gündemine oturan ve adının karıştığı Panama belgelerine dair açıklamalarına değindi.

İngiliz lider, bu haftanın kendisi için mükemmel geçmediğini dile getirerek, "(Panama belgelerini) Bu konuyu daha iyi bir şekilde ele almam gerektiğini biliyorum. Bu durumun üstesinden daha iyi bir şekilde gelebilirdim. Almam gereken dersler olduğunu biliyorum, öğreneceğim. (Bu konuda) Başbakanlığı ya da isimsiz danışmanları suçlamayın, beni suçlayın." dedi.

 "Bunu yapan ilk başbakan olacağım"
2010 yılında vefat eden ve Panama belgelerinde adı geçen babası hakkında konuşulanlardan dolayı çok sinirlendiğini dile getiren Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onu çok sevdim. Her gün özlüyorum. Harika bir babaydı ve yaptığı tüm işlerden ötürü onunla gurur duyuyorum. Ancak bunun asıl resmi bulutlandırmasına izin vermemeliyim. Gerçekler şunlar; Herhangi bir tür hisse gibi, yatırım fonunda hisse satın aldım ve bunlar üzerinden vergi ödedim. Bu hisseleri sattım. Hatta, tüm sahip olduğum hisseleri başbakan olmadan önce sattım. Vergi beyannameme giden bilgileri daha sonra paylaşacağım. Sadece bu yıl için olanları değil, geçen yılları da paylaşacağım çünkü bu konuda tamamıyla açık ve şeffaf olmak istiyorum. Bunu yapan ilk başbakan, büyük bir siyasi partinin ilk lideri olacağım ve bunun yapılması gereken doğru şey olduğunu düşünüyorum."

İngiltere Başbakanı Cameron'ın 2010 yılında vefat eden babası Ian Cameron'ın Mossack Fonseca'yı yatırımlarını İngiliz vergi sisteminden muaf tutmak için kullandığı ve off-shore fonu işlettiği ortaya çıkmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...