Renzi Tahran'da Ruhani ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Renzi Tahran'da Ruhani ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'da bulunan İtalya Başbakanı Renzi, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki 250 kişilik heyetle Tahran'a geldi. Renzi, İran Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından Sadabad Sarayında resmi törenle karşılandı.

Heyetler arası ve ikili görüşmelerin ardından, iki lider huzurunda kültür ve turizm, sanayi, demiryolları, doğalgaz ihracatı, inşaat, fuar ve havacılık alanlarında 7 mutabakat zaptı imzalandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İtalya ve İran'da toplam 36 mutabakat zaptı imzalandı. Bu anlaşmaların uygulanması özellikle İtalya'dan İran'a yatırım ve teknoloji girdisinin önünü açacaktır." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki tarihi ilişkilere değindi ve İtalya'nın nükleer anlaşmalarda 5+1 ülkeleri arasında bulunmamasına rağmen bu görüşmelerde aktif rol alan Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi İtalyan Federica Mogherini'den övgüyle söz etti.

Ruhani, Renzi ile görüşmesinde, Afganistan, Irak, Yemen, Lübnan, Suriye ve Libya'da yaşanan sorunlar ile Suriyeli göçmenlere yönelik insani yardımların da gündeme geldiğini belirtti.

İtalya Başbakanı Renzi ise konuşmasında, "Tahran'a ilk gelişim. İki ülke arasındaki ilişkiler tarihidir. Nükleer anlaşmalarda sağlanan karşılıklı güven ortamı ticari ilişkilerin de önünü açacaktır. İkili ilişkilerimizi sağlam temeller üzerine kurma ve artırma imkanı oluşmuştur." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...