CNN nerede?

Düzenleyen:
CNN nerede?

DÜNYA Haberleri

Türkiye’deki “Gezi” olayları sırasında provokatif yayınlar yapan ABD’nin CNN kanalı, Washington’da 400 kişinin gözaltına alındığı eylemleri görmezlikten gelince Amerikalıların protestosuna uğradı.

ABD’nin başkenti Washington’da, siyaset, para ve çıkar gruplarının ilişkisini protesto etmek amacıyla Kongre binası önünde yapılan gösteride yaklaşık 400 kişi gözaltına alındı. Pazartesi günü başlayan ve dün de devam eden gösteriler bir hafta boyunca sürecek. “Demokrasi Baharı” adlı gösteride Amerikalılar, “Parayı siyasete sokma”, “Herkesin bir oy hakkı var” yazılı pankartlar taşıdı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba gaz bombası ve joplarla mühadalede bulunuldu. Çok sayıda gösterici çeşitli yerlerinden yaralanırken, 400 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin göstericilere sert müdahelesi ülkenin de gündemine oturdu. Gruptan yüzlerce kişiye polisin kelepçe vurması şaşkınlığa sebep oldu. ABD’nin önde gelen medya kuruluşları protesto gösterilerine ve polisin şiddetine yeterince ilgi göstermedi. Özellikle Türkiye’deki Gezi eylemlerini saniye saniye yayımlayarak provokatif yayınlarda bulunan Amerikan CNN kanalı, kendi ülkesindeki bu dev gösteriyi habere layık görmemesi tepkilere yol açtı. Göstericiler, “CNN nerede?” diye sloganlar atarak kanalı protesto etti. Göstericiler, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde büyük şirketlerin, desteklediği başkan adaylarına yüz milyonlarca dolar bağış yapacaklarını açıklamasını da protesto etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...