Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak parlamentosunda oturma eylemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak parlamentosunda oturma eylemi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak parlamentosunda çeşitli siyasal gruplara bağlı yaklaşık 100 milletvekili, teknokrat adaylardan oluşacak hükümetin kurulması için oturma eylemi düzenledi.

Parlamentoda 34 sandalyeye sahip Ahrar Grubu Milletvekili Mazin el-Mazini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "100'den fazla milletvekili, Başbakan İbadi'nin siyasal hizipçiliğe yeniden dönülen kabinesine itiraz ve İbadi'nin daha önce sunduğu teknokratlar hükümeti listesine güven oylaması yapılmamasından dolayı meclisin içinde oturma eylemine başladı." dedi.

Mazini, meclisteki eylemci milletvekilleri arasında en yaşlısı olan İskender Vitvit başkanlığında olağanüstü oturum düzenlenmesi için imza topladıklarını dile getirdi.

Milletvekili İskender Vitvit de yaptığı açıklamada, siyasi hizipçilikten uzak bağımsız adayların yer alacağı teknokratlar hükümetinden yana olduklarını ve mecliste kendisinin başkanlığında olağanüstü oturum düzenleneceğini söyledi.

Milletvekili Haris el-Harisi de düzenlenecek olağanüstü oturumla cumhurbaşkanı, başbakan ve meclis başkanını yeniden seçeceklerini savundu. Harisi, meclisteki oturma eyleminin halen devam ettiğini belirtti.

Mecliste 33 milletvekili de yaptıkları basın toplantısında, cumhurbaşkanı, başbakan ve meclis başkanlığı görevlerinin lağvedilmesini ve bunun yerine geçici hükümet kurulmasını istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...