İdomeni'deki sığınmacıların protestoları sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İdomeni'deki sığınmacıların protestoları sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında sığınmacılar, Makedonya Ordusu'nun sınıra yerleştirdiği tel örgünün bir kısmını yıktı.

Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 40 kişilik sığınmacı grubu, Makedonya'nın sınıra yerleştirdiği tel örgünün bulunduğu noktaya gelerek Makedonya polisine taş ve sopa attı.

Makedon polisinin göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu zaman zaman uzaklaşmak zorunda kalan sığınmacılar, tel örgüyü yıkma konusundaki ısrarlarını sürdürdü.

Polisin bulunduğu noktadan biraz uzakta, tel örgünün küçük bir kısmını kesen sığınmacılar, ardından tel örgünün sabitlendiği direği de yerinden söktü.

Tel örgü ve direği yıktıktan sonra yaklaşık 3 metre genişliğindeki boşluktan Makedonya tarafına geçen sığınmacılar, Yunan polisinin müdahalesi ile bulundukları yerden uzaklaştırıldı.

Yaklaşık 2 saat süren olayların ardından sığınmacılar, ilerleyen günlerde daha şiddetli protestolar düzenleyeceklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...