'Rus savaş uçaklarının manevraları uluslararası standartlara aykırı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rus savaş uçaklarının manevraları uluslararası standartlara aykırı'

DÜNYA Haberleri  / AA

USS Donald Cook destroyerinin komutanı Hampton, "Rus savaş uçaklarının manevraları uluslararası standartlara aykırı" dedi.

Litvanya, Rus savaş uçaklarının, Baltık Denizi'nde uluslararası sularda seyreden Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinde tehlikeli şekilde defalarca alçak uçuş yapmasını eleştirdi.

Litvanya Başbakanı Algirdas Butkevicius, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Baltık Denizi'nde yaşananlara ABD'nin tepki göstermesinin gerektiğini bildirdi.

Butkevicius, ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki anlaşmayı hatırlatarak "1972 yılında imzalanan anlaşma, gemilerin güvenliğine tehdit ve takip oluşturmamasına yöneliktir. O nedenle her şeyden önce NATO ve ABD’nin diplomatik yollarla Rusya Büyükelçiliğine tepki göstermesi gerekli." ifadesini kullandı.

"Rusya'nın bunu neden yaptığını Putin'e sormak lazım"
Bir gazetecinin, "Rus savaş uçağı ABD'nin destroyerini hangi maksatla tahrik etti?" sorusu üzerine Butkevicius, "Rusya’nın bunu neden yaptığını Putin'e sormak lazım. Ben bu soruya yanıt veremem." dedi.

"Manevralar uluslararası standartlara aykırı"
USS Donald Cook destroyerinin komutanı Charles Hampton da bu sabah Litvanya’nın Klaipeda Limanı’na gelerek olayla ilgili Rusya’ya tepki gösterdi. Hampton yaptığı açıklamada, "Baltık Denizi’nde Rus savaş uçaklarının yaptığı manevralar uluslararası standartlara aykırı. Rusların yaptıkları profesyonelliğe uymuyor." diye konuştu.

Andreyev, Polonya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Bu arada Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Sergey Andreyev de Polonya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Polonya ve ABD’nin ortak şekilde Rusya’ya gereken tepkiyi vereceğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...