İdomeni'de olaylar sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İdomeni'de olaylar sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan sığınmacı kampında, üç gündür süren gerginlik ufak çaplı olaylarla devam etti.

Yirmi kişilik sığınmacı grubu, belli aralıklarla Makedonya'nın sınıra yerleştirdiği tel örgülerini sökmek üzere sınır noktasına giderken, burada güvenliği sağlayan Makedonya polisiyle sözlü tartışma yaşadı.

Penseyle kestikleri tel örgüleri, battaniyelerle yerlerinden söken sığınmacılar, sınırın açılmaması durumunda, ilerleyen günlerde daha geniş çaplı protestolar düzenleyeceklerini ve kendilerini "cezaevinde hissetmelerine neden olan" tel örgülerini yıkmakta kararlı olduklarını söyledi.

Bir grup sığınmacı da sınırların kapanmasına tepki olarak bir aydan uzun süredir ulaşıma kapattıkları uluslararası demiryolu üzerinde susma eylemi yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...