Savçenko açlık grevini geçici olarak durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Savçenko açlık grevini geçici olarak durdurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun ricası üzerine, Rusya'da 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukrayna'nın tek kadın pilotu Savçenko açlık grevini geçici olarak durdurdu.

Rus mahkemesinin hakkında verdiği 22 yıl hapis cezası kararının ardından susuz açlık grevine başlayan Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun eylemini geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından rehin alınarak Rusya'ya kaçırılan ve 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukrayna ordusunun tek kadın pilotu Üsteğmen Nadejda Savçenko ile telefonda görüştü.

Poroşenko görüşmeyi Savçenko’nun annesi Mariya ve kız kardeşi Vera’yı kabulünde yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı konuşmayı Savçenko’ya telefonda aktaran Ukraynalı pilottan annesi ve kız kardeşi ile birlikte açlık grevine son vermesini istedi.

Açıklamada, Savçenko’nun telefon görüşmesinde Poroşenko’ya açlık grevine geçici olarak son verdiği yönünde cevap verdiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...