Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'te DAEŞ'e darbe

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'te DAEŞ'e darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de muhalif birliklerin Halep'in kuzeydoğusundaki Mari ilçesine sızmaya çalışan terör örgütü DAEŞ'in 35 mensubunu öldürdüğü ve çok sayıda aracı imha ettiği bildirildi.

AA muhabirinin Mari'deki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, DAEŞ üyesi bir grup terörist Halep'in kuzeydoğusunda bulunan, muhaliflerin denetimindeki Mari ilçesine sızmaya çalıştı.

Güneyden ilçeye sızmaya çalışan DAEŞ üyeleriyle muhalif birlikler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten kaynaklar, bu çatışmalarda muhaliflerin 35 DAEŞ mensubunu öldürdüğünü ve örgüte ait çok sayıda aracı da imha ettiğini dile getirdi.

DAEŞ'in ilçeye 3 bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulunduğunu ancak muhaliflerin, Mari'ye ulaşmadan araçları imha etmeyi başardığını kaydeden kaynaklar ayrıca örgütün Azez ilçesinin doğusundaki Kafr Han köyünü muhaliflerden aldığını aktardı.

Terör örgütü DAEŞ, geçen hafta Azez'in doğusunda muhaliflerin denetimindeki Harameyn ve İğde mülteci kamplarına saldırmış, saldırıda bir kadınla bir çocuk yaşamını yitirmişti. İğde mülteci kampında 25'e yakın çadırı ateşe veren terör örgütü en son saldırılarında Azez'in doğusundaki Şeyh Riyh, Bill, Tel Hüseyn, Kafr Han, Beragide, Kızıl ve Tel Batal köylerinin kontrolünü ele geçirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...