Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İskoç siyasetçiden PYD'ye baskı çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İskoç siyasetçiden PYD'ye baskı çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İskoç Ulusal Partisi Avrupa Parlamentosu üyesi Alyn Smith, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin çocuk asker kullanımına tepki gösterdi.

İskoç Ulusal Partisi (SNP) Avrupa Parlamentosu üyesi (MEP) Alyn Smith, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin çocuk asker kullanımına tepki gösterdi.

Smith, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya merkezli Kürt Çalışmaları Avrupa Merkezi'nin, PYD'nin çocuk asker kullanımına son vermesi için yürüttüğü kampanyaya destek verdiğini duyurdu.

İnsan hakları ihlallerinin son bulması kapsamında PYD'ye baskı yapması için Avrupa Birliği'ne (AB) çağrıda bulunan Smith, "Savaş, PYD'nin savaş alanında çocuk asker kullanımına mazeret olamaz." dedi.

AB'nin değer temelli bir topluluk olduğunu hatırlatan Smith, birliğin bu konuya göz yummaması gerektiğini vurgulayarak, "Kaynakları ne olursa olsun tüm şiddetleri kınamamız gerektiğini açıkça belirttim. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye daha önceden söylediğim gibi Suriye'de ve bölgede adalet olmadan barış olmayacak." diye konuştu.

Smith, AB'nin keyfi tutukluluk, etnik temizlik ve çocuk askerlerin Kürt güçler tarafından kabul edilemez kullanımı da dahil, Suriye'deki tüm tarafların insan hakları ihlallerini belgeleyen sivil toplum kuruluşlarının hayati önem taşıyan çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...