NATO-Rusya Konseyinden sonuç çıkmadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
NATO-Rusya Konseyinden sonuç çıkmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO ve Rusya arasında derin ve kalıcı anlaşmazlıklar olduğunu belirterek, 2 yıl aradan sonra yapılan ilk NATO-Rusya Konseyi toplantısının bunu değiştirmediğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ve Rusya arasında derin ve kalıcı anlaşmazlıklar olduğunu belirterek, 2 yıl aradan sonra yapılan ilk NATO-Rusya Konseyi toplantısının bunu değiştirmediğini söyledi.

NATO-Rusya Konseyi, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından 2 yıl sonra ilk kez toplandı. Büyükelçiler düzeyinde yapılan toplantı planlanandan 1,5 saat daha uzun sürdü.

Buna rağmen toplantıda yaklaşım farklılıklarını gidermek mümkün olmadı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Brüksel’deki NATO karargahındaki toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

NATO ile Rusya arasındaki siyasi diyaloğun açık tutulmasının tüm tarafların faydasına olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, toplantıda görüşülen konularda NATO ve Rusya’nın çok farklı bakış açıları olduğunu belirterek, “Durumu, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptıkları bu hale getirdi. NATO, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü destekliyor. NATO, Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımıyor.” diye konuştu.

Stoltenberg, "NATO ve Rusya’nın derin ve kalıcı anlaşmazlıkları var. Bugünkü toplantı da bunu değiştirmedi. NATO müttefikleri, uluslararası hukuka uygun davranıncaya kadar Rusya ile uygulamada işbirliğine girmeyecek." dedi. 

Genel Sekreter, buna karşın, askeri riskleri düşürmek için Rusya ile iletişimin gerekli olduğunu da ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...