Azerbaycan Ermenistan İHA'sı düşürdü

Düzenleyen:
Azerbaycan Ermenistan İHA'sı düşürdü

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında sıcak gelişmeler yaşandı. Azerbaycan askerleri, cephe hattında keşif uçuşu yapan Ermenistan'a ait insansız hava aracını (İHA) düşürdü. Azerbaycan ayrıca, uluslararası kamuoyunu Ermenistan'ı kınamaya ve Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasını talep etmeye çağırdı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, mevziler üzerinde keşif uçuşu yapan, Ermenistan ordusuna ait X-55 tipli İHA'nın vurularak düşürüldüğünü duyurdu. Bakanlık, düşürülen İHA'nın fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı. 

Bakanlığın bir diğer açıklamasında Ermenistan ordusunun son 24 saatte 121 kez ateşkes ihlali yaptığı, Azerbaycan ordusunun da 126 kez karşılık verdiği bildirildi.

Azerbaycan Ermenistan İHA'sı düşürdü

Azerbaycan'dan dünyaya 'Ermenistan' cağrısı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili bildiri yayınladı. Ermenistan'ın sivil ve askeri personele dönük insanlık dışı davranışlarla uluslararası hukuk ve temel insan hakları ve Cenevre konvansiyonu başta olmak üzere tüm uluslararası pakt ve protokolleri ciddi şekilde ihlal ettiği kaydedilen bildiride, uluslararası kamuoyuna Ermenistan'ı kınama ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının uygulaması konusunda talepte bulunma çağrısı yapıldı.

''BARIŞ VE ADALETİN SAĞLANMASI...''

Bildiride, bölgedeki çatışmanın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde çözülebileceği kaydedilerek;

"Azerbaycan Cumhuriyeti sorunun siyasi yolla çözümü ve bölgede barış ve adaletin sağlanması için çabalarını esirgemeyecektir "denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...