'Suriye'de en önemli şey siyasal iradenin gösterilmesi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de en önemli şey siyasal iradenin gösterilmesi'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriyeli tarafları bir araya getirmeye çalıştığını belirterek, Suriye'de en önemli şeyin siyasal iradenin gösterilmesi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de düşmanlığın sona erdirilmesinin devam etmesi gerektiğini belirterek, "Aksi takdirde insanlara, insani yardımların teslim edilmesi çok zor olacak" dedi.

Ban, Viyana'da Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü. Görüşmenin ardından Ban ve Kurz, Dışişleri Bakanlığında ortak basın toplantısı düzenledi.

Ban, Kurz ile görüşmesinde Suriye, Yemen, Güney Sudan, Ukrayna, Balkanlar, sığınmacı krizi ve İslamofobi konularını ele aldıklarını söyledi.

Şam ve Halep'te meydana gelen gelişmelerden dolayı endişeli olduğu belirten Ban, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın Suriye'de düşmanlıkların sona ermesi için çok sıkı çalıştığını söyledi. ABD ve Avrupalı liderlerin Hannover'deki açıklamalarından memnuniyet duyduğunu dile getiren Ban, Suriye'de sivillerin korunması, insani yardımların ulaştırılması ve şiddetin azaltılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

"Önemli olan şey, siyasal iradenin gösterilmesi"
Bir gazetecinin "Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinde bir ilerleme var mı?" sorusuna Ban, Mistura'nın dolaylı görüşmeler kapsamında Suriyeli tarafları bir araya getirmeye çalıştığını ve tarafların pozisyonlarına göre öneri sunduğunu anlattı. Görüşmelere katılan tarafların mümkün olduğu kadar genişletilmesini umut ettiğini kaydeden Ban, "Şu anda önemli olan şey siyasal iradenin gösterilmesi ve düşmanlıkların sona erdirilmesinin devam etmesi. Aksi takdirde insanlara, insani yardımların teslim edilmesi çok zor olacak" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...