Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

80 DAEŞ militanı öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
80 DAEŞ militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, terör örgütü DAEŞ'in Musul çevresinde düzenlediği saldırılar sonucu çıkan çatışmada 80 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Güvenlik Ajansının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in, sabahın erken saatlerinden itibaren Peşmerge güçlerini hedef alan saldırılarına karşılık verildiği belirtildi. Çıkan çatışmalarda 80 DAEŞ militanının öldürüldüğü, örgüte ait 25 aracın da imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ sabahın erken saatlerinde bomba yüklü üç araçla Musul'un kuzeyindeki Muskelat ve Tılskof cephelerine saldırarak ele geçirdi. Daha sonra Peşmerge güçleri Muskelat'ı geri alıp, Tılskof'u ise kuşatmayı başardı." denildi.

DAEŞ'in saldırılarının püskürtülmesi için uluslararası koalisyon güçlerinin de savaş uçaklarıyla Peşmerge'ye destek verdiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...