Londra artık Sadık Han’ın

Düzenleyen:
Londra artık Sadık Han’ın

DÜNYA Haberleri

İşçi Partisi’nin adayı Sadık Han, Londra Belediye Başkanlığını garantiledi gibi...

İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan seçimde İşçi Partisi’nden aday olan Pakistan asıllı Sadık Han, Avrupa’nın ilk Müslüman belediye başkanı oluyor. Birleşik Krallık’ta İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da bölgesel parlamentolar ile İngiltere’de 124 belediye meclisi ve Londra’nın da aralarında olduğu birçok şehirde belediye başkanlığı için seçim yapıldı. Çok sayıda bölgede seçimin gerçekleşmesi sebebiyle “Süper Perşembe” olarak nitelendirilen seçimde gözler, Londra belediye başkanlığı sonuçlarında. 12 adayın bulunduğu Londra’daki yarış, hükümetteki Muhafazakar Parti’nin Yahudi kökenli adayı Zac Goldsmith ile ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin adayı Sadık Han arasında geçti. 
BABASI OTOBÜS ŞOFÖRÜ
Muhafazakâr Parti, seçim kampanyası sırasında Han’ın Müslüman oluşunu öne çıkarmış ve Başbakan David Cameron da Han’ın radikal gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmişti. Oyların yaklaşık yüzde 60’ının sayıldığı Londra’da Sadık Han birinci, Zac Goldsmith ikinci, Yeşiller Partisi adayı Sian Rebecca Berry de üçüncü sırada yer alıyor. Açılan ilk sandıkların ardından Goldsmith’e “Anti-müslüman kampanyası yıllardır toplumlar arasında kurmaya çalıştığımız iyi ilişkilere zarar verdi” şeklinde kendi partisinden de tepkiler geldi.Sadık Han’ın yüzde 57 oy ile belediye başkanı seçilmesi bekleniyor. Han’ın babası İngiltere’de otobüs şoförlüğü yapmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...