İslamofobi'de son nokta

Düzenleyen:
İslamofobi'de son nokta

DÜNYA Haberleri

Ödüllü İtalyan ekonomistin matematik notlarını Arapça’ya benzetip bomba planı sandılar, ardından profesörü uçaktan attılar.

İslamofobi, ürkütücü boyutlara geldi. Son kurban, ABD’nin Philadelphia kentinden Syracuse şehrine seyahat eden ödüllü bir ekonomist. Otuzlu yaşlarındaki bir kadın, uçaktaki koltuk arkadaşı 40 yaşındaki İtalyan profesör Guido Menzio ile sohbet etmeye başladı. Menzio, Queen’s Üniversitesi’nde yapacağı konuşmaya hazırlandığı için kadını kısa cevaplarla geçiştirdi. Kısa süre sonra kadın, kendi yazdığı bir notu yanına çağırdığı hostesin eline tutuşturdu. American Airlines şirketine ait 3950 sefer sayılı uçak henüz havalanmamıştı. Yolcular uçağın içinde yaklaşık yarım saat bekledi. Ardından kadın ve Prof. Menzio uçaktan indirildi. Sorguya alınan bilim adamına yan koltuğundaki kadının şikâyeti aktarıldı. Kadının iddiası, Menzio’nun “Arapça” notlarında uçağın havaya uçurulmasına ilişkin bir planın olabileceği yönündeydi. Oysa notlardaki yazı Arapça değildi, bir diferansiyel denklemdi. Görevliler, İtalyan akademisyenin başarılı bir ekonomist olduğunu öğrenince büyük utanç yaşadı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...