Halep’te İran’a darbe

Düzenleyen:
Halep’te İran’a darbe

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin kanlı diktatörü Esad’a hem askeri hem de siyasi olarak sınırsız destek veren ve çok sayıda Devrim Muhafızını Suriye’ye yığan İran’ın son günlerdeki kayıplarına bir yenisi daha eklendi.

Önceki gün aralarında bir generalin de bulunduğu 13 askeri danışmanını cephede kaybeden İran ordusu, bu sefer de Esad’a karşı savaşan muhaliflerden ağır darbe aldı. Suriye’nin kuzeyinde Halep kentine bağlı Hantuman bölgesinde İran Devrim Muhafızları’ndan 100 kişilik askeri grubun Suriyeli muhalifler tarafından pusuya düşürülmesi sonucu çıkan çatışmada en az 20 İranlı askerin hayatını kaybettiği bildirildi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye yakınlığı ile bilinen “Asriran” sitesi olayı, “20 ila 50 İran askeri öldürüldü” şeklinde duyurdu.  Bu arada, İran’da yayımlanan Kanun Gazetesi, Devrim Muhafızları’nın son günlerde verdiği zayiatla ilgili “Halep Kerbela oldu” manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. Saman Sabiriyan imzasıyla yayımlanan haberde, yaşanan zayiattan Rusya’nın sorumlu tutulması dikkati çekti. 

2 GÜNDE 80 İRAN ASKERİ ÖLDÜ

Hantuman bölgesinde yaşanan çatışmalarda Suriyeli muhalifler tarafından, aralarında Fatimiyyun Tuğayı ile Hizbullah Örgütüne mensup milislerin de bulunduğu ve son iki günde 80 İran askerinin öldürüldüğü ileri sürüldü. Öte yandan Fars Haber Ajansı ise, Fatimiyyun Tugayı’nın yanı sıra yanı sıra Lübnan ve Irak’tan Şii milislerden oluşan İran Özel Kuvvetleri’nin Halep’in güneyinde Hantuman’ı tekrar almak için yığınak yaptığı haberini verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...