'Kamu mallarına verilen zararı kabul etmek mümkün değil'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kamu mallarına verilen zararı kabul etmek mümkün değil'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı İbadi, "Bugün devlet müessesi ve kamu mallarına verilen zararı kabul etmek mümkün değil. Hukuk, saldırıda bulunanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmeli." dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarının hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek içeri girmesine ilişkin, "Bugün devlet müessesi ve kamu mallarına verilen zararı kabul etmek mümkün değil. Hukuk, saldırıda bulunanlara karşı üzerine düşeni yapmalı." dedi.

İbadi, yaptığı televizyon konuşmasında, "Bazı kendini bilmezler, DAEŞ'in Bağdat'taki terörist saldırılarıyla eş zamanlı olarak ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor. Bunlar, Bağdat'ta güvenlik güçlerimize saldırıda bulunuyor ve DAEŞ ile mücadele yerine kent içerisinde silahlı görünüm sergiliyor. Bugün devlet müessesi ve kamu mallarına verilen zararı kabul etmek mümkün değil. Hukuk, saldırıda bulunanlara karşı üzerine düşeni yapmalı." diye konuştu.

Irak'ta kaos yaşatmak isteyenlere karşı halkın teyakkuzda olması gerektiğini dile getiren İbadi, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlar ve siyasi grupları DAEŞ ile ittifak içerisinde olup halkla güvenlik güçleri ve devlet arasında fitne tohumları ekmeyi planlayarak kentlerde terörist eylemlerde bulunan Baasçılara karşı birleşmeye çağırıyorum. Kaos, halk ve ülkenin çıkarına hizmet etmez. DAEŞ'e karşı son zaferi gerçekleştirmek için herkesi siyasi ayrılıkları aşarak güvenlik güçlerimizin yanında durmaya davet ediyorum. Barışçıl göstericilerin de taleplerini başından beri desteklediğimizi açıklamıştık."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...