Felluce'de operasyon sürüyor!

Felluce'de operasyon sürüyor!

DÜNYA Haberleri

Irak’ın El-Enbar ilinde güvenlik güçleri ile terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin hayatını kaybettiği, 15 askerin yaralandığı bildirildi.

Enbar emniyetinde görevli polis Yüzbaşı Ahmet ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Felluce ilçesinin güneyinde asker ve emniyet mensuplarından oluşan birlikler ile DAEŞ militanları arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 3 askerin öldüğünü, 15 askerin yaralandığını belirtti. 
Çatışmada militanlara ait bomba yüklü iki aracın kullanılamaz hale getirildiğini ifade eden Duleymi, intihar eylemcisi ile onlarca militanın öldürüldüğünü söyledi. 
Öte yandan, orduya bağlı Savaş Basını Biriminden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin Felluce’nin güneyinde yer alan Et-Tuffaha köprüsünün kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.
Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...