Savaş kapıda! ABD nükleer uçaklarını gönderdi

Düzenleyen:
Savaş kapıda! ABD nükleer uçaklarını gönderdi

DÜNYA Haberleri

Güney Çin Denizi'nde gerginlik artıyor. Son habere göre ABD, Pasifik bölgesine ilk defa üç stratejik bombardıman uçağını konuşlandırdı.

Çin ve çevresindeki neredeyse tüm komşularını karşı karşıya getiren Güney Çin Denizi'ndeki hakimiyet mücadelesine, ABD tarafından stratejik bir hamle geldi. Washington, Pasifik bölgesine ilk defa üç stratejik bombardıman uçağını konuşlandırdı.

HAVA ÜSSÜNDE KONUŞLANDIRILDI

ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Deborah Lee James, önceki gün Twitter'dan paylaştığı fotoğrafla, ABD'nin B-52, B-1 ve B-2 jetlerinin ilk defa aynı anda Guam'daki Andersen Hava Üssü'nde konuşlandırıldığını açıkladı.

ÇİNE VE KUZEY KORE'YE GÖZDAĞI

Washington'ın nükleer silah taşıma kapasitesine sahip jetleri bölgede konuşlandırması, Çin'e ve Kuzey Kore'ye karşı gözdağı niteliği taşıyor.

Savaş kapıda! ABD nükleer uçaklarını gönderdi

ÇİN'İN KARARININ ARDINDAN GELMESİ DİKKAT ÇEKTİ

ABD'nin bu adımının, Lahey'deki Temyiz Mahkemesi'nin Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adaları kendi toprağı saymasına karşı verdiği kararın ve Çin'in THAAD füze kalkanını bölgede konuşlandırmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

K. KORE: ABD'NİN NÜKLEER SALDIRI DÜZENLEME RİSKİ VAR

Çin'den konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi, Kuzey Kore ABD'nin bir nükleer saldırı düzenleme riski olduğunu savundu.

HANGAR VE KULELER GÖZE ÇARPIYOR

Pekin yönetiminin Güney Çin Denizi'ndeki adalara inşa ettiği havaalanı ve pistlerin uydu fotoğrafları, Center for Strategic and International Studies (CSIS) adlı Amerikan düşünce kuruluşu tarafından hafta içerisinde paylaşılmıştı. Fotoğraflarda sıra sıra savaş uçakları, dev hangarlar ve kuleler göze çarpıyordu.

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin askeri alanda son dönemde Pasifik bölgesine öncelik verdiği ve bölgedeki askeri etkinliğini artırdığı biliniyor. Askeri uzmanlar, son dönemde nükleer silahlanmanın ve askeri çatışma riskinin ciddi biçimde arttığı bölgede ABD'nin hamlelerinin istikrarsızlığı daha da derinleştirdiğini vurguluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...