350 Filistinli çocuk hapiste

Düzenleyen:
350 Filistinli çocuk hapiste

DÜNYA Haberleri

İsrail, yılbaşından bugüne kadar yaşları 11-18 arasında değişen 1000 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail’in Filistinli çocuklara uyguladığı zulüm artarak devam ediyor. Filistinli Esirler Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, yıl başından bu yana yaşları 11-18 yaşlarındaki 1000 çocuğu gözaltına aldığı belirtildi. Söz konusu çocuklardan bir kısmının “idari tutukluluk” adı altında tutuklandığı, bazılarının hapsedildiği, bir bölümünün ise yüksek miktarda para cezasına çarptırıldığı açıklandı. Çocuklardan bazılarının ise bir müddet alıkonulduktan sonra kefaletle serbest bırakıldığı, Kudüs’te yaşayan 70 çocuğa ise ev hapsi verildiği vurgulandı. Cezaevinde bulunan çocukların 350 kişi olduğu belirtildi.
“12 YAŞ ALTI”NA GÖZALTI
İsrail’in çocuklara yönelik gözaltı operasyonları bir önceki yıla göre yüzde 80 arttı. İsrail, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud suç işleyen çocuklar için bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Ağustos ayında Parlamentoda onaylanan yasa uyarınca daha önce 14 yaş altındaki çocukların cinayet, adam öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürmekle suçlanarak hapse atılmasını sağlayan yasada yaş sınırı 12’ye indirilmişti. İnsan hakları örgütlerinin tepkilerine rağmen İsrail geri adım atmamıştı.
İsrail, yılbaşından bugüne kadar yaşları 11-18 arasında değişen 1000 Filistinli çocuğu gözaltına aldıBu arada İsrail hapishanelerindeki 7 bin Filistinli tutuklu arasında, 6 milletvekili, 13 kız çocuğu, 21 gazeteci, 49 kadın olduğu belirtildi. Ayrıca tutuklulardan 120'si ağır olmak üzere 1800'ünün de hasta olduğu kaydedildi. Bu hastalardan biri olan Yasir Hamduna dün hayatını kaybetti. Hamduna’nın yaşadığı sağlık problemlerinden bir kısmının, 2003 yılında İsrailli gardiyanlar tarafından hapiste “feci şekilde dövülmesinden” kaynaklandığı bildirildi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...