Suudi Arabistan Dabık'ın DEAŞ'tan kurtarılmasından memnun

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan Dabık'ın DEAŞ'tan kurtarılmasından memnun

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Dabık'ın, Türkiye destekli Suriyeli muhalifler tarafından DEAŞ'tan kurtarılmasını memnuniyetle karşıladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve terör örgütü DEAŞ için sembolik öneme sahip Dabık köyünün muhalifler tarafından ele geçirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın, Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin açıklamasına dayandırdığı haberde, stratejik öneme sahip Dabık'ın geri alınmasının DEAŞ'a karşı kazanılmış büyük bir zafer olduğu ifade edildi.

Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin başarısının memnuniyetle karşılandığı belirtilen açıklamada söz konusu zaferin terörün yok edilmesi yolunda önemli bir adım olduğu kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dün, Suriye'de Dabık köyü ve Soran beldesini DEAŞ'tan geri almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...