Bomba şehir Musul

Düzenleyen:
Bomba şehir Musul

DÜNYA Haberleri

DAEŞ, Musul’u petrol ve bomba dolu tünellerle doldurdu, sivilleri canlı kalkan yaptı. Kimyasal silah kullanma ihtimalinin arttığı bildirildi.

Musul için başlatılan operasyon kapsamında bir yandan koalisyon güçleri DAEŞ mevzilerini havadan bombalarken bir yandan da Peşmerge güçleri ve Irak kuvvetleri karadan ilerlemeye devam ediyor. Şimdiye kadar 12 köy DAEŞ’in elinden alınırken çatışmalar Bartelle bölgesinde yoğunlaştı. Bu arada, Musul operasyonunun başlamasıyla kaçar gibi bir görüntü sergileyen DAEŞ’in aslında Musul’un bir çok noktasına tünel kazdığı ortaya çıktı. Operasyon sonrası DAEŞ’li teröristlerin vur kaç taktiğiyle Musul’dan kaçmaya başladığı ileri sürülürken, operasyona katılan güçlere bombalı araçlara saldırılar da arttı. Kaçar gibi görünen DAEŞ’in, Musul’da çok uluslu koalisyonun Irak ordusu ile birlikte yürüttüğü operasyonun ilerlemesi ve şehre farklı noktalardan girilmesi ihtimaline karşı tüneller kazdığı bildirildi. Tünelleri petrol, silah ve patlayıcılarla dolduran DAEŞ’in bütün bir şehri ateşe verebileceği endişesinin yaşandığı belirtildi. Musul’la ilgili yeni bir endişe de dün ortaya çıktı. DAEŞ’in sivilleri kalkan olarak kullanabileceği, hatta son çare olarak kimyasal silaha da başvurabileceği ileri sürüldü. Öte yandan, IKBY’e bağlı Peşmerge güçlerinin de, terör örgütü DAEŞ’ten geri alınan 12 köyün güvenliğini sağlamak için hendek kazdığı, terör örgütünün köye yerleştirdiği bombaların ise yavaş yavaş imha edilmeye başlandığı belirtildi. Bu arada, DAEŞ lideri Bağdadi’nin bir saldırıdan son anda kurtularak kaçtığı, eşinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...