HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak'ta bir ABD askeri öldürüldü

Düzenleyen: /
Irak'ta bir ABD askeri öldürüldü
Abd, Irak, Abd Askeri, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı, Irak'ta görev yapan bir Amerikan askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon, adı açıklanmayan Amerikan askerinin bir bombanın patlaması sonucu aldığı yaralar yüzünden yaşamını yitirdiğini belirtti. Hayatını kaybeden askerle birlikte Irak'ta 2014 yılından beri DAEŞ'le mücadele kapsamında toplamda dört Amerikan askeri yaşamını yitirmiş oldu. 

Patlamada hayatını kaybeden askerin Musul operasyonu sırasında cephede Irak ordusuna mensup askerlere ve ve peşmergeye danışmanlık görevi veren bir timin üyesi olduğu açıklandı.

AMERİKAN ORDUSU CEPHE GERİSİNE ÇEKİLECEK Mİ?

ABD'li yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda Musul operasyonunda Amerikan askerlerinin, "muharebelere daha yakın olacağı" ifade edilmişti. Ancak bir ABD askerinin cephede meydana gelen patlamada hayatını kaybetmesinin ardından Pentagon ABD askerlerini cephe gerisine çekebileceğinin sinyalini verdi. 
Irak'ta, eğitim, danışmanlık hizmetleri vermek ve istihbarat bilgilerini paylaşmak üzere yaklaşık 5500 Amerikan askeri bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...