Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AB 'vize serbestisine freni' onayladı

AB 'vize serbestisine freni' onayladı
Başlık ResmiAB 'vize serbestisine freni' onayladi

AB, gerekli gördüğünde vize serbestisi uygulamalarının askıya askıya alınmasını hatta iptal edilmesini içeren düzenlemeyi onayladı.

Kaydet
|

Avrupa Birliği (AB) Konseyinden yapılan açıklamaya göre, mevcut tüm vize serbestisi anlaşmalarına uygulanabilecek fren mekanizması düzenlemesi kabul edildi.

Fren mekanizması, geri kabule ilişkin iş birliğinde azalma ile geri kabul başvuruların reddinde ve AB üyesi ülkelere yönelik güvenlik risklerinde belirgin artış durumunda devreye sokulacak.

Askıya almaya ilişkin süreç, bir üye ülke veya AB Komisyonu tarafından başlatılabilecek. Üye devletlerin basit çoğunluğunun kararıyla AB Komisyonu, ilgili üçüncü ülkenin belirli kategorilerindeki vatandaşlarına yönelik vize muafiyetini 9 ay boyunca askıya alabilecek.

Bu süre zarfında Komisyon, söz konusu sorunların giderilmesi için ilgili üçüncü ülkeyle temas kuracak. Hazırlanacak raporlarda sorunların devam ettiği kanaati oluşursa Komisyon, vize muafiyet hakkını bu kez 18 ay askıya alacak. Eğer bu süre zarfında ilerleme kaydedilmezse AB Komisyonu ilgili ülkeyle vize anlaşmasını tamamen iptal eden bir teklifte bulunabilecek.

Bundan sonraki süreçte, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun (AP) kabul edilen düzenlemeyi imzalaması gerekiyor. İmzalanan metin, AB'nin resmi gazetesinde yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Düzenlemeye ilişkin ilk teklif, 11 Aralık 2013'te gündeme gelmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor Genel İnternet yerel Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.