Kudüs'te Türk filmlerine yoğun ilgi

Kudüs'te Türk filmlerine yoğun ilgi

DÜNYA Haberleri

Filistinli sinemaseverler, Yunus Emre Enstitüsü Kudüs Türk Kültür Merkezi tarafından Arapça alt yazılı ve ücretsiz gösterilen Türk filmlerine yoğun ilgi gösterdi.

Doğu Kudüs'teki Yabus sinema salonunda, 16 Mart'ta "Kelebeğin Rüyası" ile başlayan Türk filmleri haftasında sırasıyla "Hokkabaz", "Aşk Tesadüfleri Sever", "Bana Masal Anlatma" ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmleri Filistinlilerle buluştu.

Türk filimleri haftası, yarın "Uzun Hikaye" filmiyle son bulacak.

Kudüs Türk Kültür Merkezi tarafından ücretsiz ve Arapça alt yazılı gösterilen filmler, Türk sinema oyuncularına televizyon dizilerinden aşina Filistinlilerin beğenisini kazandı.

Filistin-Türkiye arasında kültürel köprü

Kudüs Türk Kültür Merkezi Müdürü Furkan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün tek sinema salonu Yabus'ta ulusal ve uluslararası arenada ödül almış ya da halkın ilgisini kazanmış farklı Türk filmlerini kardeş Filistin halkıyla buluşturduklarını söyledi.

Bu tür kültürel faaliyetlerin, Filistin ve Türk halkları arasında bir tür köprü vazifesi gördüğünü belirten Özdemir, "Başta Filistin olmak üzere özellikle bu coğrafyada Türk dizilerine ve Türk sinemasına karşı özel bir teveccüh, Türkiye'ye özel bir ilgi var. Bu nedenle, sinema gösterimi, Türkçe kurslarımıza devam eden öğrencilerimiz ve Kudüs halkı için değişik bir etkinlik oldu. Dizilerde gördükleri oyuncuları sinemada da görme fırsatı buldular." dedi.

Ramallah'ta Türk Kültür Merkezi açılması

Özdemir, Türk filmleri gösterimini, Ramallah Türk Kültür Merkezi'nin açılmasından sonra Batı Şeria'daki Filistinliler için de gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türk filmlerini, ayrım duvarından dolayı Batı Şeria'dan Kudüs'e geçmesi yasak Filistinlilerle de buluşturacağız. Ramallah'ta Türk Kültür Merkezi açılması, Kudüs'e giremeyen Filistinli öğrencilerimiz için büyük önem arz ediyor. Orada da merkezin açılmasıyla bu tür faaliyetler devam edecektir."

Yunus Emre Enstitüsü Kudüs Türk Kültür Merkezi başta Kudüs olmak üzere Filistin'in altı kentinde, yüzlerce kişiye Türkçe dersi veriyor ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...