Londra saldırganının kimliği belirlendi

Düzenleyen:
Londra saldırganının kimliği belirlendi

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin başkenti Londra'daki saldırıyı İngiliz vatandaşı Khalid Massood'un gerçekleştirdiği belirlendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 4 kişinin hayatını kaybettiği parlamento binası yakınındaki saldırıyı yapan teröristin kimliği belirlendi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Khalid Massood olduğu bildirildi.

BİRÇOK SUÇ KAYDI VAR

İngiltere doğumlu saldırganın Batı Midlands'de ikamet ettiği ve Birleşik Krallığın Doğu Bölgesi'ndeki Kent bölgesinde doğduğu açıklandı. Saldırganın ülkede bir çok şiddet olayına karıştığı da ortaya çıktı. İlk hükümlülüğünü 1983 yılında alan saldırganın, son hüküm giyme tarihi ise 2003'ün Aralık ayı. Saldırganın bu tarihten itibaren, herhangi bir soruşturmaya maruz kalmadığını fakat geçmişte izinsiz silah bulundurma gibi suçlardan kaydı olduğunu belirtti. Metropolitan Polisi'nin açıklamalarına göre saldırgan bir kere de "aşırıcılık ve şiddet" yüzünden hüküm giydi.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

İngiliz polisinin, saldırının hemen ardından Birmingham kentindeki bir eve baskın düzenlediği ortaya çıktı. Operasyon kapsamında altı adrese baskın gerçekleştiren polis, yedi kişiyi gözaltına aldı. Polis, saldırganın tek başına hareket ettiğini tespit etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...