HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus devi Ukrayna'dan çekildi

Düzenleyen: /
Rus devi Ukrayna'dan çekildi
Rus Devi, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya`nın en büyük bankası Sberbank, Ukrayna`daki iştirakini satarak Ukrayna bankacılık sektöründen çekildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna`da yatırım güvenilirliğinin sıfır düzeyinde olduğunu vurguladı.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Sberbank, 2016'nın sonundan itibaren görüşme halinde olduğu Letonya'nın Norvik Bankası ile Belaruslu özel bir şirkete Ukrayna'daki iştirakini yaklaşık 130 milyon dolar karşılığında satma konusunda anlaştı.

Satıştan daha fazla gelir elde etmeyi planlayan ancak Kiev'in yaptırımlarından ve radikal aktivistlerin banka şubelerini bloke etmesinden etkilenen Sberbank, Ukrayna ve Letonya'dan onayların çıkmasının ardından bu yılın ilk yarısında satışı tamamlamayı hedefliyor.

Bu arada Ukrayna Merkez Bankası'ndan Sputnik'e yapılan açıklamada, kurumun Rusya'nın Ukrayna pazarından çıkmasının desteklendiği belirtildi.

'UKRAYNA, SIFIR YATIRIM GÜVENİLİRLİĞİNE SAHİP'

Sberbank'ın Ukrayna'dan çıkma kararını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Peskov, radikal aktvistlerin Rus bankaları ve şirketlerine yönelik engellemelerinden endişe duyduklarını ifade etti. Peskov, "Ukrayna'nın yatırım ikliminden ve yatırım güvenilirliğinden söz etmek hemen hemen imkansız. Ukrayna'nın sıfır yatırım güvenilirliğine sahip bir ülke olduğu açık" dedi.

Sberbank'ın Ukrayna'daki iştiraki ülkenin 6. büyük bankası konumundaydı ve 150'den fazla şubede yaklaşık 1 milyon Ukraynalı müşteriye hizmet veriyordu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...