HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den flaş Türkiye açıklaması

Düzenleyen: /
ABD'den flaş Türkiye açıklaması
Mcgurk, Abd, Deaş, Türkiye, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD'nin DAEŞ'le Mücadele Temsilcisi Brett McGurk, Koalisyon'un Türkiye olmadan terör örgütüne karşı başarılı olamayacağını söyledi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, DAEŞ'e karşı mücadele eden Koalisyon’un Özel Temsilcisi Brett McGurk ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford kameraların karşısına geçti.

Üst düzey üç askeri isim, DAEŞ'le mücadelede gelinen aşamaya dair açıklamalarda bulundu.

Koalisyon Özel Temsilcisi McGurk, Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede yakın müttefik olduğunu söyledi. McGurk, "Koalisyon onlar olmadan başarılı olamaz" dedi.

Dunford ise ABD ile Türkiye'nin Rakka operasyonu konusunda görüş ayrılıkları olduğunu ifade etti. Amerikan Genelkurmay Başkanı, Suriye Demokratik Güçleri’ne en kısa sürede askeri teçhizat ulaştıracaklarını da belirtti.

Savunma Bakanı Mattis ise basın toplantısında sahadaki duruma dair bilgi verdi ve terör örgütü DAEŞ'i kritik noktalarda çevrelediklerini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...