Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fas, Cezayir Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Fas, Cezayir Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

DÜNYA Haberleri

Cezayirli bir yetkilinin Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Faslı diplomatı darbettiği gerekçesiyle Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve Cezayir'den resmi özür talep edildiği bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cezayir'in Rabat Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, BM tarafından düzenlenen toplantıda Cezayir heyetinde bulunan bir yetkilinin Faslı diplomat Muhammed Ali el-Hamlişi'ye fiziki saldırıda bulunduğu için Cezayir'den resmi özür talebinin iletildiği duyuruldu.
Olayın geçen perşembe günü yaşandığı belirtilen açıklamada, Cezayir ve Fas'ın ortak katıldığı birçok uluslararası toplantıda zaman zaman tansiyonun yükseldiği ancak ilk kez böyle bir saldırının gerçekleştiği kaydedildi.
Fas Dışişleri Bakanlığınca dün yapılan açıklamada, BM himayesinde Karayipler'de 15 Mayıs'tan bu yana süren "Özerkliği Olmayan Bölgeler Toplantısı"nda Cezayir heyetindeki bir yetkilinin darbettiği Faslı diplomat Hamlişi'ye sağlık görevlilerinin müdahalede bulunduğu ifade edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...