HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Paris'teki saldırgan hiç tartışmasız eylem hazırlığındaydı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Paris'teki saldırgan hiç tartışmasız eylem hazırlığındaydı'
Paris, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, başkentin ünlü meydanı Champs Elysees’de aracını kasıtlı olarak jandarma minibüsüne çarptıktan sonra ölen saldırganın, tartışmasız şiddet eylemi hazırlığında olduğunu bildirdi.

Saldırganın aracının içinde bulunan silah ve patlayıcılara dikkati çeken Molins, “Bu şahıs hiç tartışmasız, şiddet eylemi hazırlığı içindeydi.” diye konuştu.

Molins, saldırganın aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarptıktan sonra ağır yaralandığını ve ardından hayatını kaybettiğini ifade etti.

“Bu kişinin aracında yapılan aramada ele geçirilen cephane, planlı ve çok dramatik insan kayıplarına yol açabilecek terör saldırısının boyutunu da ortaya koyuyor." ifadelerini kullanan Cumhuriyet Savcısı, saldırganın aracında ve evinde yapılan aramalarda önemli miktarda mühimmat ele geçirildiğini vurguladı.

“Aracında, içinde gaz dolu iki şişe bulundu, bunların her birinin ağırlığı 13 kilo civarında, bu şahıs aracını adeta patlayıcı aygıt haline getirmiş.” diyen Molins, araçta farklı kalibrelerde silahlar olduğunu, 28 şarjör ile binlerce mermi ele geçirildiğini bildirdi.

Birkaç kez Suriye’ye gitme girişiminde bulunmuş

Molins, saldırganın evinde yapılan aramada yine silah ve bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğunu söyledi.

Saldırganın 31 yaşında olduğunu dile getiren Molins, bu kişinin saldırı girişimini gerçekleştiği gün yakınlarına gönderdiği vasiyet mektubunda terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi’yi öven ifadeler kullandığını kaydetti.

Cumhuriyet savcısı, bu kişinin birkaç kez Suriye’ye gitme girişiminde bulunduğunu belirtti.

Saldırı girişiminin ardından video görüntülerini dikkatlice izlendiğine dikkati çeken Molins, saldırganın cadde üzerinde jandarma araçlarının konvoyunu gördükten sonra saldırı girişiminde bulunduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...