Beyaz Saray’da istifa dalgası

Düzenleyen:
Beyaz Saray’da istifa dalgası

DÜNYA Haberleri

Görevinde 7 ayı geride bırakmak üzere olan ve bu süreçte Jared Kushner hariç Beyaz Saray’da en yakınındaki tüm ekibi ayrılan ABD Başkanı Donald Trump’ın 16 kişilik “Sanat Komitesi”nin de istifa ettiği bildirildi.

ABD’nin önde gelen sanatçı, yazar ve mimarlarından oluşan 16 üye, Charlottesville’deki şiddet gösterilerinin ardından Trump’ın beyaz Amerikalı aşırı sağcı milliyetçileri savunmasını protesto etmek için bıraktıkları açıklandı. Eski Başkan Ronald Reagan döneminde 1982 yılında Beyaz Saray’da oluşturulan Sanat Komitesi, başkana kültürel konularda danışmanlık yapıyor. Akademik performansı ve öğrencilerin sanata ilgisini artırmayı amaçlayan Dönüşüm Sanatları gibi programları geliştirmesiyle tanınan komitede sanatçılar, her biri ülkenin başarı derecesi düşük okullarından birini seçerek hizmette bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...