FBI aylar önce uyarmış

Düzenleyen:
FBI aylar önce uyarmış

DÜNYA Haberleri

Amerikan Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ırkçıların ABD’deki diğer aşırılık yanlısı gruplardan daha tehlikeli ve muhtemel saldırılar düzenleyebileceklerine ilişkin aylar öncesinden bir rapor yayımladığı ortaya çıktı.

Mayıs ayında yayımlanan raporda; beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların (White Supremacists)  2000 yılından 2016 yılına kadar 26 saldırıda 49 cinayetten sorumlu olduğu ve ülkedeki diğer aşırılık yanlısı oluşumlardan çok daha fazla olaya karıştıklarına dikkat çekiliyor. Geçtiğimiz hafta Amerika’nın Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde yüzlerce aşırı sağcı grup ve Neo-Nazilerin bir dizi gösteri ve şiddet eylemlerine sahne olmuştu. Tüm hafta boyunca kentte devam eden olaylarda bir kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Çıkan olayların ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamalar ülke genelinde eleştirilirken protestocuları “ırkçı” olarak tanımlamaması tepki toplamıştı. DSH ve FBI ortak yayımladığı 8 sayfalık raporda ise ülkedeki beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların “ırkçı gruplar” olarak nitelendirmesi dikkat çekti. Raporda beyaz ırkın üstünlüğünü savunanların yıl içerisinde ölümcül tehditler oluşturabileceği yönünde emareler yer alırken Ku Klux Klan üyeleri, ABD’deki ırkçı gruplar arasında en tehlikeli iç tehdit olarak vurgulandı. Selçuk Böke 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...