HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tek suçları Arakanlı olmak

Düzenleyen: /
Tek suçları Arakanlı olmak
Arakan, Haber

DÜNYA Haberleri

Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan vahşetten kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Rohingya Müslümanlar, Bangladeş'te kaldıkları kampları ve çevresinden çekildiği fotoğraflar yaşanan durumu gözler önüne serdi.

25 Ağustos gecesinde, Myanmar'da çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Arakan bölgesinde, Myanmar Ordusu tarafından başlatılan operasyon sonra bu yana yaklaşık 500 bin Rohingya Müslüman Bangladeş'e göç etti. Sınır bölgelerinden Bangladeş'e sığınan bu insanlar için kurulan kamplarında berbat bir şekilde zor günleri geçiriyorlar. Yaşadıkları kamplarında yeterince gıda, yiyecek ve tip bulunamadıklarından dolayı bu insanlar geçen her gün karanlık bir geleceğine ayak basıyorlar. Uluslararası organizasyonlar ve ensar görevini yapan Bangladeşli gençler ve bazı sivil toplum kuruluşları ise, her zaman onlara bir umut olmaya çalışıyorlar. Ancak yapılan yardımlar yetersiz kalıyor. Sütten kesilen annelerin yeni doğan bebekleri ise açlıktan hayatı veda ediyor. Yemek bulmakta da zorlanan sığınmacılar, zaman zaman dünden hatta daha önceki günlerden kalan mercimek ve biberleri tüketmek zorunda kalıyor. Bölgede etkili olan yağış nedeniyle sığınmacılar su altında kalıyor. 

BANGLADEŞ'İN GENÇLERİ UMUT OLDU

Arakan'dan gelen Rohingyalara umut olan insanlardan Bangladeşli gençler ön sırada yer alıyor. Üniversitelerden, okullardan veya internet üzerinden yardım toplayan gençler, Rohingyalara yardım eli uzatıyorlar. Tıp okuyan gençler ise günlerdir kamplarda hastalıklara yakalayan Rohingyalara tedavi vererek ilaç dağıtıyorlar. Böylece Bangladeşli gençler uzman olduğu yerlerden Rohingya Müslümanlara yardımda bulunuyorlar. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...