Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Paris'e bugün araç girmedi

Paris'e bugün araç girmedi
Fotoğraf Başlığı Paris'e bugün araç girmedi

Fransa'da Paris Belediyesinin hava kirliliğini önleme çalışmaları çerçevesinde bugün ilk kez kent merkezinin tamamı araç trafiğine kapatıldı.

Kaydet
a- | +A

Bu kapsamda belediyenin izin verdiği ve kamu hizmeti yapan araçlar haricinde Paris'te 11.00-18.00 saatleri arasında trafik akışı olmadı.
İzinli araçlar da maksimum 30 kilometre hız yapabildi.
Daha önce Champs-Elysees Caddesi'ni araç trafiğine kapatan belediye, bu pazar ilk kez Paris kent merkezinin tümünde bu uygulamayı hayata geçirdi.
Uygulamayla yayalar ve bisiklet sürücüleri ilk kez Paris'in bütün caddelerinde rahatça gezebilme imkanı buldu.
Paris İklim Antlaşması'nın bayraktarlığını yapan belediyenin aldığı bazı önlemler şehirde hava kirliliğinin önemli oranda azalmasını sağladı.
Hava kirliliği gözlemevi Airparif'in 2016 yılı için yayımladığı son raporda, Paris'te kalp ve solunum rahatsızlıklarına neden olan PM10 partiküllerinin havadaki oranının 2015'e göre 2016'da yüzde 40 düştüğünü bildirmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet yerel Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.