Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macron'dan nükleer santral açıklaması

Macron'dan nükleer santral açıklaması

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesindeki nükleer santralleri kapatamayacağını söyledi.

Macron, kamu yayıncısı France 2 kanalında katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Son dönemde tartışma konusu olan enerji konusuna değinen Macron, nükleer santralleri kapatmanın, ülkesinin çıkarına olmadığını belirtti.

Macron, "Eğer yarın bir nükleer santral kapatırsam yerini yenilenebilir enerji ile dolduramam. Nükleer santral yıl boyunca sürekli elektrik üretiyor fakat yenilenebilir enerji kesintili bir enerjidir." diye konuştu.

Fransa, faaliyette olan 58 reaktör ile ABD'den sonra dünyada en fazla nükleer enerji üreten ikinci ülke konumunda bulunuyor. 2012 yılında elektrik üretiminde nükleerin payını yüzde 50'ye düşürme planı, önce eski Cumhurbaşkanı François Hollande, daha sonra da Macron tarafından rafa kaldırılmıştı.

Ülkedeki nükleer santrallerin büyük kısmı, ortalama 40 yıl olan doğal ömürlerini doldurması nedeniyle çevreci örgütlerin hedefi haline geldi.

Macron ayrıca, Fransa'da faaliyette olan tüm termik ve kömür santrallerinin, görev süresi dolana kadar kapatılacağının sözünü verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...