HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ürdün Kraliçesinden dünyaya 'mülteci' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ürdün Kraliçesinden dünyaya 'mülteci' çağrısı
Rania, Ürdün, Mülteciler, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kraliçesi Rania, dünyaya "mültecilere yüz çevirmek yerine onları misafir etme tutum ve sorumluluklarını gözden geçirme" çağrısında bulundu.

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın eşi Kraliçe Rania, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, mültecilerin, tasavvuru imkansız kayıplar ve korkular içerisinde hayatlarını kurtarmak amacıyla vatanlarından uzak topraklara güvenlik aramak için kaçmak zorunda kaldığını belirtti.

Rania paylaşımında "Dünya, bu gün vesilesiyle halen kapıları kapatmak yerine kucak açarak mültecileri konuk etme sorumluluklarını gözden geçirme fırsatına sahip." ifadelerine yer verdi.

Ürdün coğrafi konumu itibarıyla Filistin, Irak ve Suriye'den en çok göç alan ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede 2 milyon Filistinli, 1,3 milyon Suriyeli ve binlerce Iraklı sığınmacı yaşıyor.

Dünyada 65 milyondan fazla insan zulüm, çatışma, şiddet ya da insan hakları ihlalleri sebebiyle yerlerinden edilmiş durumda. Türkiye ise 3,9 milyon kişiyle dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumunda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...