3 milyon İdlib’e sıkıştı

3 milyon İdlib’e sıkıştı

DÜNYA Haberleri

Suriye sınırına asker sevkiyat devam ederken, Rus savaş uçakların bombaladığı İdlib’den kaçan çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 2 bin kişi, Türkiye sınırına 200 metre mesafede kurulan çadırlara yerleştirildi.

Selçuk Böke ANKARA

BM ise İdlib’e topyekûn bir saldırıda binlerce sivil Türkiye sınırına akın edeceğini duyurdu. Ankara ise göçü sınırlarının ötesinde karşılama planının üzerinde duruyor. İlk aşamada bölgeden gelecek göç akımını Fırat Kalkanı bölgesi ve Afrin’e yönlendirebileceği konuşulurken, Hatay ve İdlib arasında göçmenlerin bir tampon bölgede tutulması da değerlendiriliyor. Öte yandan Ankara sivil göçün yanı sıra İdlib’de bulunan terör örgütü mensuplarını Türkiye’ye sızmasına karşı da önlemler aldığı ve denetimleri sıklaştırdığı belirtiliyor. BM uzmanları, İdlib’te yaklaşık 3 milyon insanın sıkıştığını ve nüfusun yarısının ülkenin diğer bölgelerinden İdlib’e göç edenlerden oluştuğunu belirtiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...