Suudi Arabistan'dan 'Kaşıkçı' açıklaması

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'dan 'Kaşıkçı' açıklaması

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin büyük bir suç ve hata olduğunu söyledi.

Cubeyr, başkent Riyad'da düzenlenen basın toplantısında, Kaşıkçı'nın  öldürülmesine sebep olanların yargılanmasına ilişkin talimatların açık olduğunu  belirterek, "Kaşıkçı'nın öldürülmesinin büyük bir suç ve hata olduğunu kabul  ediyoruz. Cinayetin işlenmesinde suçlu olanları yargı yoluyla sorumlu tutmaya  kararlıyız." dedi.

Soruşturma kapsamında Türk tarafıyla iletişim halinde olduklarına  dikkati çeken Cubeyr, Suudi Arabistan Başsavcılığı'nın meseleye ilişkin daha  fazla delil beklemekte olduğunu ifade ederek, soruşturmanın devam ettiğini ve  henüz cevaplanmamış bazı soruların olduğunu dile getirdi.
 
Cubeyr, bu olayın, siyasileştirilmesini ve ülkesinin içişlerine  müdahale çabalarını reddettiklerini kaydederek, "Kaşıkçı davasının uluslararası  boyuta taşınması kabul edilemez ve bu meselesinin siyasileştirilmesi, İslam  dünyasının bölünmesine neden olur." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...