İbre Binali Yıldırım'ı gösteriyor

Düzenleyen:
İbre Binali Yıldırım'ı gösteriyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AK Parti'de yeni genel başkan adayı bugün saat 14.00'da açıklanacak. Eğilim yoklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da yanından ayırmadığı Binali Yıldırım'ı işaret etti.

AK Parti, hafta sonu gerçekleşecek olağanüstü kongresindeki genel başkan adayını bugün açıklayacak. Bugünkü MKYK toplantısının ardından saat 14.00'te açıklanacak genel başkan adayının eğilimlerden de birinci çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmasına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevini sürdüren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en güvendiği isimlerden Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genel Başkanı, Türkiye'nin yeni Başbakan'ı olacak.

EĞİLİM YOKLAMASI YAPILMIŞTI

AK Parti'de eğilim için oluşturulan komisyonun da dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ve eğilimden çıkan Yıldırım isminin sunulduğu iddia edildi. Erdoğan'ın da eğilim yoklamasına paralel biçimde kafasındaki isim olarak Yıldırım'ı işaret ettiği ifade ediliyor.

AK Parti'de pazartesi ve salı günü, 800'ü aşkın partilinin katılımı ile eğilim yoklaması yapıldı. Yoklamalardan açık ara farkla önce çıkan isim Yıldırım oldu. Kapalı zarflarda ağırlıklı olarak tercih edilen Yıldırım'ın yanı sıra Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş, Mehmet Ali Şahin, İsmet Yılmaz, Berat Albayrak'ın da yazıldığı anlaşıldı.

ERDOĞAN'IN KAFASINDAKİ İSİM

Kulislerde Erdoğan'ın kafasındaki ismin de başından bu yana Yıldırım olduğu, Ak Parti'nin de bu yönde görüş bildirmesinden memnuniyet duyduğu iddiaları konuşuldu. Ataş ise kulislere yansıyan bu iddiaları resmi olarak doğrulamadı ve Erdoğan'ın onayının alındığı, randevu istendiği haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

 

(Kaynak: Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...