Afrin Operasyonunun Adı Neden Zeytin Dalı? | Zeytin Dalı Nedir?

Düzenleyen:
Afrin Operasyonunun Adı Neden Zeytin Dalı? | Zeytin Dalı Nedir?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

TSK, Afrin operasyonunun başladığını duyurdu. Afrin'e yapılan operasyonun adı ise ''Zeytin Dalı Harekâtı'' Peki Afrin operasyonunun adı ''Zeytin Dalı'' nedir, operasyonun adı neden ''Zeytin Dalı'' İşte detaylar...

TSK, Afrin'de başlayan operasyonu Zeytin Dalı Harekâtı olarak ilan etti. Peki Afrin Operasyonunun Adı Neden Zeytin Dalı?, Zeytin Dalı Nedir? diye merak ediyorsanız haberimize göz atmanız yeterli olacaktır.

AFRİN OPERASYONUN ADI NEDEN ZEYTİN DALI? ZEYTİN DALI NEDİR?

Zeytin dalı yüzyıllardır barışın sembolü olarak bilinmektedir.

Afrin Operasyonunun Adı Neden Zeytin Dalı? | Zeytin Dalı Nedir?

ZEYTİN DALI HAREKÂTI NASIL BAŞLADI?

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hâle getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı'' adı ile başladığı duyuruldu .Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. Öte yandan sınırın diğer tarafına doğru savaş uçakları havalandı. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Bilecik kongresinde yaptığı konuşmada, "TSK havadan harekâta başlamıştır" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hâle getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı”nın başladığını duyurmuştu. Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetleri tarafından imha edildi. Harekâta katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine geri döndü.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...