HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Refah Sınır Kapısı bir gün daha açık kalacak

Kaynak:
Refah Sınır Kapısı bir gün daha açık kalacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / 

Mısır yönetiminin "insani durumlar" için 2 günlüğüne açtığı Refah Sınır Kapısı, 1 gün daha açık kalacak.

Filistin İçişleri Bakanlığı Hudut ve Sınır Kapıları İdaresi Genel Müdürü Mahir Ebu Sabha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır makamlarının, Refah Sınır Kapısı'nı 1 gün daha açık tutacağını belirtti.


"Mısır makamları, Gazze'den nbsp;insani durumlar nedeniyle yurtdışına çıkmak isteyenler için Refah'tan geçiş süresinin 2 günden 3 güne çıkartıldığı bilgisini aktardı" diyen Sabha, Mısır'a kapıyı sürekli veya ek zaman vererek açık tutma çağrısında bulundu.


nbsp;Mısır tarafından konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.


İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı Refah, Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.


Mısır makamları, Refah Sınır Kapısı'ndan dün itibarıyla 2 günlüğüne "insani durumlar" için karşılıklı geçişlere izin vermiş, bunun üzerine kapıda büyük yığılma meydana gelmişti.


Son olarak 24 Ekim'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan etmiş, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı. 24 Ekim'den bu yana, Mısır'da ve diğer ülkelerde beklemek zorunda kalan Gazzelilerin dönebilmesi için ülke yönetimi, Refah'ı 4 defa kısa süreliğine "tek yönlü" açmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...