Nabi Avcı'dan 'dershane' kararına ilk tepki

Nabi Avcı'dan 'dershane' kararına ilk tepki

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AYM'nin dershane kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesini değerlendiren Milli Eğitim BakanıNabi Avcı, "Bu kararı beklemiyordum. Müsterih olsunlar, karar ne olursa olsun çocuklarımızı, gençlerimizi ortada bırakmayız."açıklamasında bulundu.
"AYM'NİN GEREKÇELİ KARARI BİZE ULAŞMIŞ DEĞİL"


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dershanelerle ilgili kararını değerlendirdi.
Nabi Avcı, şu ifadeleri kullandı:
"Şu saate kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşmış herhangi bir resmi karar yok. AYM'nin gerekçeli, gerekçesiz kararı bize ulaşmış değil. Birtakım duyumlar dile getiriliyor, pek çok spekülasyonlar yapılıyor. 7 maddeden hangilerinin, hangi gerekçeyle iptal edildiği ortaya çıkmadan yapılacak her yorum spekülasyon olur.
Mahkeme gerekçeli kararını açıklasın, hangi maddeyle ilgili olarak ne tür gerekçelerle ne karar verdi, onu net olarak görelim. Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı olarak ne yapmamız gerektiğini kamuoyuyla da paylaşarak açıklarız.
"HİÇBİR ÖĞRENCİMİZİ ORTADA BIRAKMAYIZ"


Asıl dikkat etmemiz gereken öğrenci ve velilerimizdir. Müsterih olsunlar. Hiçbir öğrencimizi ortada bırakmayız. Takviye kurslarımız devam ediyor, yeni kayıtları alacağız. Hiçbir çocuğumuzun takviye kurslarından mahrum kalmaması için gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz. Okullarımızı bunun altyapısını kurduk, öğretmelerimizle bu ihtiyacı karşılayacağız."
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin başvurusu üzerine dershanelerin kapatılmasını düzenleyen ilgili yasadaki maddeleri oy çokluğuyla iptal etmişti.
Kaynak : Ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...