Öğretmenlerin yılı

Öğretmenlerin yılı

EĞİTİM Haberleri

Okuldaki kurslarda ders veren, nöbet tutan öğretmenler, bu yıl iki kat daha fazla kazanacak. Aylık bin 500 ila 2 bin lira arasında ek gelir elde edebilecek

Gökhan KAYA

Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bazı düzenlemeler yeni eğitim öğretim yılını âdeta öğretmenlerin yılı yapacak. Okullarda veya halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz devlet kurslarında görev alan, okulda nöbet tutan, TEOG veya açıköğretim gibi merkezi sınavlarda gözetmenlik yapan öğretmenler geçtiğimiz yıllara göre bu yıl neredeyse iki kat daha fazla kazanacak. Okullarda ve halk eğitim merkezlerindeki kurslara öğretmenlerin ilgisini artırmak isteyen Bakanlık, geçen sene saati 9 lira civarında olan ek ders ücretini yüzde 100 artırarak 18 liraya çıkarmıştı. Bu kapsamda öğretmenler okulda girdiği dersler dâhil haftada toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Örneğin okulda haftada 21 saat derse giren bir öğretmen bu kurslarda 19 saate kadar ders verebilecek. Ayda ortalama bu kurslarda 76 saat derse girecek olan bir öğretmen, aylık bin 380 lira ücret alabilecek. Okulda haftada 30 saat derse giren bir öğretmen ise, bu kurslarda haftada 10, ayda ise 40 saat derse girerek 720 lira ek kazanç sağlayacak. Bugüne kadar okullarda tuttukları nöbetler için hiçbir ücret alamayan öğretmenler son yapılan toplu sözleşmeyle beraber nöbetten de ek kazanç sağlamaya başlayacak. Şuana kadar sınavlarda görev alan güvenlik güçlerinden bile daha az sınav ücreti aldıklarından şikâyetçi olan öğretmenlere verilen sınav ücreti elde tutular olacak. 58 lira olan hafta sonu sınavda görev yapan öğretmenler, sınav ücreti olarak artık 132 lira alacak. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...