Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şubat ayında 10 bin öğretmen atanacak

Şubat ayında 10 bin öğretmen atanacak

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Avcı, “Şubat'ta ataması yapılanlar yaz dönemine kadar 3 ay boyunca kıdemli bir öğretmenin yanında staj yapacak” dedi.

Gökhan KAYA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen adaylarına müjde niteliğinde açıklamalar yaptı.  Şubat ayında yapılacak öğretmen ataması için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Avcı,  “Elimizde 10 bin kadro var. Biz şubat ayında 10 binden fazla öğretmen ataması yapmak istiyoruz. Şubat'ta ataması yapılanlar yaz dönemine kadar 3 ay boyunca kıdemli bir öğretmenin yanında staj yapacak. Yaz döneminde ise hizmet içi eğitim aldıktan sonra görevine başlayabilecekler" ifadelerini kullandı. Okullara yardımcı ders kitabı konusunda da genelge gönderdiklerini belirten bakan,  “Hiçbir öğretmenimiz 'bu yardımcı ders kitabını alın' dayatmasında bulunamayacak ve para toplatamayacak" diye konuştu. Açıklamalarında öğrencilerin gelişiminden de bahseden Avcı , “1 milyon 437 bin 800 tablet de öğrenciyle buluştu. Öğrencinin gayretini çabasını boşa harcamıyoruz. EBA üzerinden her öğrenci ve öğretmenin neyle ne kadar meşgul olduğunu da görmek istiyoruz. Öğrenci bazen bir problemi çözemez ama öğrenmeye çalışır. O yüzden bu içerikler üzerinden çalışmalarında öğrencinin ne kadar çalıştığını, verilen emeğe değer verildiğini değerlendirmeye çalışacağız” dedi.  Nobel Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı da tebrik eden Bakan Avcı, “İnşallah ileride Türk vatandaşı olan bir bilim insanı da Nobel Ödülü'ne layık görülür. EBA'dan yararlanan öğrencilerimiz arasından da inşallah bu ödülü kazanmaya hak kazanan  öğrencilerimiz çıkar” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...