Yabancı öğrencilerin seçim heyecanı

Yabancı öğrencilerin seçim heyecanı

EĞİTİM Haberleri

Türkiye'deki yabancı uyruklu öğrenci sayısı her geçen artıyor. Halen üniversitelerimizde 50 bin civarında yabancı öğrenci eğitim alıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde de 97 ülkeden 3 bin 500 civarında öğrenci bulunuyor. Üniversitede Uluslararası Öğrenciler Birliği Başkanlığı adı altında bir statü bile bulunuyor. Başkan öğrenciler arasından seçiliyor. Bu yüzden öğrenciler arasında kıyasıya bir demokrasi yarışı veriliyor. Azerbaycan Reformcu Gençler Birliği Başkanı Ferid Şahbazlı başkanlığa aday olan öğrencilerden. Yüksek lisans eğitimi alan Şahbazlı şunları söyledi:
"Türkiye çapında üniversitemiz yabancı öğrenci sayısında 12'inci sırada yer alıyor. Düşündüm ki, yıllardır sürdürdüğümüz sosyal çalışmalarımızı bu yönde de genişletmekte fayda var. Üniversitemizde eğitim gören diğer aktif öğrencilerin de fikirlerinin benimle aynı olması adaylıkla ilgili kararımı netleştirdi. Sanırım, eğer seçimlerin başarıyla kazanırsak birçok önemli ve etkili projeler üreterek üniversitemizin kazandığı başarılara az da olsa katkıda bulunmuş oluruz. Seçim propagandasına start verdik. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Azerbaycan'la beraber, Kazakistan, Afganistan, Pakistan gibi dost ve kardeş ülkeler de temsil ediliyor. Amacım Uluslararası Öğrenciler Birliği Başkanı olarak üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin bilimsel, toplumsal ve sosyal alanda faaliyet ve teşebbüslerini desteklemek, aynı zamanda onların karşılaştığı tüm sorun ve zorluklarla ilgili ortak çözüm yolu aramak."
Yabancı öğrencilerin seçim heyecanı



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...