Okul servislerine zam geldi

Düzenleyen:
Okul servislerine zam geldi

EĞİTİM Haberleri

Ankara ve İzmir’de okul servislerinin zamlı ücretleri belli oldu. İstanbul’da talep edilen zam miktarı yüzde 12.

Başkentte yeni dönemde okul servisleri için uygulanacak ücretler açıklandı. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, okul servis ücretlerinde yüzde 4,3 ila 7,3 artış yapıldığını bildirdi. Buna göre; yıllık bin 350 lira olan 0-3 kilometre arası servis ücreti, bu yıl bin 440 liraya; bin 467 lira olan 3-6 kilometre arası ücret  bin 575 liraya, 6-10 kilometre arası bin 755 liradan bin 845 liraya, 10-15 kilometre arası ücret de 2 bin 70 liradan 2 bin 160 liraya yükseltildi. Ayrıca 15 kilometreyi aşan her kilometre ise, 39 liradan 42 liraya çıkarıldı. 

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “İzmir’de okul servis ücretlerine yüzde 6,6 ile 8 arasında artış yapıldı. Yıllık bin 80 lira olan 0-3 kilometre arası ücret bin 170 lira oldu. 20 kilometreyi aşan her kilometreye 4,50 lira eklenecek. Rehber personel bulundurulması zorunlu servislerde fiyatlara yüzde 10 ilave edilecek” dedi. 

İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk ise, yapılan fiyat araştırmasına göre, yeni öğretim yılında öğrenci taşımacılığı fiyat tarifesi artış oranının en az yüzde 12 olmasını talep ettiklerini belirterek, “Zam talebimizi sunduk. Servis ücretlerine zam oranı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararının ardından netleşecek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...