El yazısı ‘zulmü’ bitiyor

Düzenleyen:
El yazısı ‘zulmü’ bitiyor

EĞİTİM Haberleri

Önümüzdeki eğitim yılından itibaren ilk okullarda eğik el yazısından dik yazıya geçilecek. Öğrencilere üçüncü sınıftan itibaren güzel yazı dersi verilecek.

Çocukların beyin gelişimine daha fazla katkıda bulunduğu gerekçesiyle 2005 yılında getirilen, ancak öğrencilerin ve velilerin âdeta kâbusu olan “bitişik eğik el yazısı” uygulamasından bu eğitim yılında vazgeçiliyor. Yerine dik temel harflerle eğitim geliyor.
Bakanlık şikâyetler üzerine bir yıl boyunca kapsamlı bir çalışma  yaptı. Görüşleri alınan öğretmenlerin yüzde 80’i öğrencilerin zorlandığını söyledi. Müfredat çalışmaları sırasında Türkçe dersine gelen 8 bine yakın görüşün 6 bini yazı biçimi öğretimiyle ilgiliydi. 6 bin kişinin yüzde 99,3’ü bitişik eğik el yazısının ilkokul birinci sınıflarda uygulanmasının değiştirilmesini istedi.
Bu arada öğrencilerin ilkokuldan sonra kullandıkları yazılar da incelendi. Araştırmalarda ortaya çarpıcı bir sonuç çıktı. Lise çağındaki, özellikle 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yüzde 73’ünün dik temel yazıyı kullandığı tespit edildi. Ardından bir komisyon kuruldu ve neticede eğik yazıdan vazgeçilmesi kararı alındı. Bundan böyle, birinci sınıfa başlayan öğrenciler dik temel harflerle yazma eğitimine başlayacak, üçüncü sınıftan itibaren de öğrencilere haftalık 8 saatlik Türkçe derslerinde 2 saat “güzel yazı” dersi verilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...